beeld en geluid licenties

Muziek spelen of beelden uitzenden bij de sportclub is niet zomaar mogelijk. Ook de sportclub heeft hierbij te maken met licentie-verplichtingen. Bij sommige sportbonden is dit al geregeld, echter niet bij allemaal.
Als jouw sportclub niet, via de eigen sportbond hiervoor de benodigde licentie(s) heeft, dan zal dat op individuele basis geregeld moeten worden om boetes te voorkomen.

De auteursrechtenorganisaties die in Nederland de belangen van componisten en tekstschrijvers behartigt en ook de vergoedingen incasseert voor uitvoering van beschermde muziek in het openbaar is BUMA/STEMRA. Voor de openbaarmaking van muziek vraagt SENA namens de muzikanten en producenten een vergoeding in de vorm van een licentie.
Als de sportclub tv-beelden vertoont in een zakelijke omgeving mag dit volgens de Auteurswet alleen indien je daarvoor toestemming hebt van de programmamakers, zoals oproepen en producenten. Dit wordt geregeld via Videma.

Tevens zien we dat veel sportclubs een abonnement hebben van ESPN (voorheen FOX Sports).
Diverse clubs hebben reeds een abonnement via hun sportbond met daarop een korting. Deze korting wordt verstrekt op basis van een zakelijke licensie en geeft de sportclub het recht om alle beelden van ESPN Eredivisie en ESPN Sports International live in de sportkantine te mogen vertonen. Deze zenders zijn geen onderdeel van de Videma-regeling. 

VIAS is in gesprek om, in plaats van via de sportbond, d.m.v. een deelnemerschap bij VIAS deze licenties en abonnement af te sluiten met korting!

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie of schrijf je d.m.v. onderstaande button in om op te hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen VIAS. 

VIAS Nederland

Verenigd Inkoop- en Adviesorgaan voor Sportclubs
+316 29133608
info@viasnederland.nl
KvK: 81950047
BTW: NL862281854b01

neem contact met mij op